Om Qilusa

Qilusa bevægelsesfestival er den første af sin slags i Grønland. Fra 10. – 16. november fyldes Nuuk med sjove aktiviteter og nytænkende bevægelsesoplevelser, der vil udfordre din tankegang og aktivere smilemusklerne … blandt mange andre muskler.

Ved at forene bevægelse, idræt, sundhed og kultur vil Qilusa give dig et nyt perspektiv på idræt, udfordre og opfordre dig til at prøve nye og anderledes aktiviteter samt invitere dig med ind i idrættens fællesskaber.

Bevægelse og identitet

Aktiviteterne under festivalen tager udgangspunkt i festivalens to temaer: bevægelse og identitet.
Idræt er meget mere end et medlemskab i den lokale fodboldklub, det er også om den uorganiserede og selvorganiserede idræt, som løbeturen med træningsmakkeren – vi taler om bevægelse i en bred forstand, hvor også dans, fjeldtur med familien og en walk&talk på arbejdet tæller.

Vi er et aktivt folkefærd af natur og det er en del af vores kulturelle identitet at skabe glæde gennem leg og bevægelse. Vi er dog blevet mere stillesiddende med tiden og det er nu tid til at få rettet op på nu.

Bevægelse er for alle. Bevægelse er for sjov.

Der vil være aktiviteter for alle – både til dig, der presser dig selv helt til kanten – og til dig, der er ved at tage de indledende skridt til et sundere liv. Det er en festival, hvor vi mødes på tværs af interesser, idrætsgrene og erfaringsniveau for at udveksle high-fives, (kærlige) tacklinger, erfaringer og grin.

Festivalen kommer til at byde på en lang række forskelligartede arrangementer eksempelvis spændende workshops, motiverende og inspirerende foredrag, musik/kunst, filmaftener, opvisninger – og naturligvis masser af bevægelse! Find det spændende program her.

Udbydere af aktiviteter vil være en blanding af lokale, nationale og internationale kunstnere og oplægsholdere. Festivalen afsluttes med et brag af en fest, hvor vi hylder idrætten og dens frivillige til Maligassiuisut Show.

Savner du også mere bevægelse i din hverdag? Kom og lad os sammen starte en bølge af bevægelse!

Se hvor festivalen finder sted samt anden praktisk info her.